DIES
HRS
MIN
SEG

VCF - Cel

vs

Valencia CF vs Celtic

21 Feb / 18:55 Jornada 8

Llegendes

Ignacio Eizaguirre

  • Nombre completo Ignacio Eizaguirre Arregui
  • Fecha de nacimiento 07/11/1920
  • Lugar de nacimiento San Sebastián (Guipúzcoa)
  • Nacionalidad Espanyola
  • Altura/Peso
  • Debut 08/12/1941

Iñaki ere un porter de vigor atlètic i estatura, tenia decisió i reflexes, a més conjugava l'eficàcia amb l'espectacularitat.


Ignacio Eizaguirre Arregui (San Sebastià, 1920) va viure en primera persona una època daurada de la història del Valencia CF. Dos dècades, la del 40 i la del 50, en els quals el Club va acumular en les seues vitrines tres campionats lliguers (temporades 41-42, 43-44 i 46-47) i una Copa del Rei. Sense cap dubte, una etapa molt prolífera per al palmarés de l'entitat valencianista. Eixaguire va jugar 250 encontres en els huit anys que va pertànyer a l'entitat blanquinegra. En l'actualitat, este veterà del futbol i de la vida, resideix en la seua localitat natal, en la bonica ciutat de San Sebastià; i ho fa com a gran llegenda del valencianisme, testimoni d'execpció d'una època daurada.

Pero comencem des del principi. Perquè les negociacions per al fitxatge d'Eizaguirre pel Valencia CF van ser llargues i costoses, però finalment el porter que pertanyia a la Reial Societat va recalar en el club valencianista. Els seus inicis no van ser els esperats i Ramón Encinas el va sentar en detriment de Pío. Lluny de desmoralitzar-se, va esperar el seu moment i, en lesionar-se el seu company, va tornar a la titularitat qeu ja no va abandonar. Precisament va tornar en un encontre en San Mamés en què el Valencia va eixir victoriós i Eizaguirre va ser la figura indiscutible.

Iñaki ere un porter de vigor atlètic i estatura, tenia decisió i reflexes, a més conjugava l'eficàcia amb l'espectacularitat. D'altra banda, en una època de porters enlutats, el valencianista portava una indumentària vistosa. Tan destacat era el seu paper dins de l'equip que la premsa nacional intentava explicar la supremacia valencianista titulant: "Eizaguirre i deu més". De l'any 42 al 50, el gran porter va aconseguir en les files blanquinegres tres lligues, dos subcampionats i una Copa, encara que va aplegar a disputar quatre finals. D'altra banda, en la selecció també va ser un jugador indiscutible, un número ú en la dècada dels 40. Eizaguirre va ser internacional en 18 ocasions, disputant sis partits davant Portugal, quatre fron a Irlanda, dos amb Suïssa com a rival, a més de Bèlgica, Suècia, Alemanya, Estats Units, França i Itàlia.

Ignacio Eizaguirre Arregui (San Sebastià, 1920)

EQUIPS: Arenas de la Concha, Cuento Rentería, Laguín Artea, Real  Sociedad, CA Osasuna

TÍTULOS: 3 Lligues, 1 Copa.

Galeria

PARTNERS