DIES
HRS
MIN
SEG

VCF - Cel

vs

Valencia CF vs Celtic

21 Feb / 18:55 Jornada 8

Llegendes

Roberto Gil

  • Nombre completo Roberto Gil Estévez
  • Fecha de nacimiento 30/07/1938
  • Lugar de nacimiento Paterna
  • Nacionalidad Espanyola
  • Altura/Peso
  • Debut 11/06/59

Roberto Gil Estéve és un dels exemples més palpables del que s’anomena en el món del futbol ser ‘home de Club’, un futbolista que desenvolupa gran part de la seua carrera esportiva en una institució, i en la que aconsegueix a més els seus majors èxits esportius

Valencià i valencianista fins a la mèdula, va romandre durant onze temporades en el Valencia CF, des de 1959 fins a 1971, any en el qual el club li va retre un més que mereixcut homenatge. Va conquerir un títol de Lliga, dos Copes de Ferias i una Copa. La seua carrera va estar sempre vinculada a l’entitat blanquinegra, la mateixa on penjaria les botes definitivament.

Gil va començar jugant en el Ribarroja per a, posteriorment, militar en el juvenil valencianista.  Va donar el bot al primer equip en la campanya 1959-60. Fort migcampista de tall defensiu, el seu joc també es va caracteritzar per una progressiva polivalencia. No en va, va arribar a ocupar la zona de saguers. La seua qualitat per a traure la pilota i la seua gran inteligència en el terreny de joc li van valdre per a ser un fixe en les aliniacions. Després de retirar-se va treballar per a la secretaria técnica del Club, demostrant el seu saber futbolístic després de una prolífica carrera profesional.

EQUIPS: Ribarroja, Valencia CF juvenil, Sagunto, Mestalla, Valencia CF.

Títols: 2 Copes de Ferias, 1 Copa del Rey.

Galeria

PARTNERS