DIES
HRS
MIN
SEG

BSC - VCF

vs

Young Boys vs Valencia CF

23 Oct / 18:55 Jornada 3

Llegendes

Paquito

  • Nombre completo Francisco García Gómez
  • Fecha de nacimiento 14/02/1938
  • Lugar de nacimiento Oviedo (Asturias)
  • Nacionalidad Espanyola
  • Altura/Peso
  • Debut 12/06/1963

Francisco García Gómez 'Paquito, espigat migcampista amb una gran visió de joc, perfecta colocació i gran desplaçament de pilota, va formar un dels millors mitjos del camp d'Europa, acompanyat per altres dos 'cracks', Roberto Gil i Pep Claramunt, per a configurar la columna vertebral del Valencia CF de la dècada dels 60

Paquito va trobar a la seua arribada a un club gran com el Valencia CF la temporada 1962/63 la seua correspondència a la seua qualitat, tant personal com professional. Després de jugar en diversos equips d' Astúries, el blanquinegre va aconseguir tres títols amb el nostre equip, de gran valor: 1 Copa, 1 Copa de la UEFA (l'antiga Copa de Feria) i una altra Lliga, l'última de les quals la va alçar com a capità, un dels grans premis al final de la seua carrera.

A més, va tindre la sort, donat el seu imprescindible paper en l'equip en els 60, de marcar gols decisius en la carrera de la suma de títols, co el cèlebrement recordat en la final davant l'Athletic de Bilbao el dos de juliol de 1967. També va ser internacional absolut amb la selecció nacional, concretament en nou ocasions, des de 1962 fins a 1967. Després de penjar les botes, Paquito va ser entrenador del primer equip i seguidament va ocupar la secretaria tècnica.

EQUIPS: Juvencia, Real Oviedo, Langreo, CD Mestalla.

Galeria

PARTNERS