DIES
HRS
MIN
SEG

VCF - SEL

vs

Leyendas Valencia CF vs Leyendas Selección Española

24 Mar / 18:00 Jornada

Llegendes

Manuel Mestre

  • Nombre completo Manuel Mestre Torres
  • Fecha de nacimiento 07/01/1935
  • Lugar de nacimiento Oliva (Valencia)
  • Nacionalidad Espanyola
  • Altura/Peso
  • Debut 11/04/1982

El joc de Mestre es caracteritza per una bona retentiva de la pilota i per la claritat d'idees per a traure'l; i sobretot, fàcil colocació, que és l'art de llegir la trajectòria de la pilota com si, en lloc de jugar en viu.

A mitjans de 1966, Manuel Mestre es convertiria en l'home rècord del Valencia CF, en jugar el seu partit 278 en la Lliga, batint l'antiga marca d'Asnsi. Finalment, Mestre va elevar la seua xifra fins 322, vigent durant dos dècades fins que Ricardo Arias la va superar. En completar els 14 anys d'estància va rebre, durant un partit contra el Standard de Lieja, l'homenatge més lúcid i multitudinari, després del de Puchades, que ha gaudit un jugador de l'entitat. A més, Mestalla li va retre un sentit homenatge després de la seua mort el passat 31 d'agost de 2008.

La polivalència va ser una de les seues característiques. Primer com a defensa esquerre, sense que el concepte siga equiparable al modern lateral, després com a central, Mestre va ser l'únic dels grans tótems de la saga al qual el públic no va intentar jubilar abans de temps.

El joc de Mestre es caracteritza per una bona retentiva de la pilota i per la claritat d'idees per a traure'l; i sobretot, fàcil colocació, que és l'art de llegir la trajectòria de la pilota com si, en lloc de jugar en viu, s'assistira a una repetició. Cal afegir un extracte de duresa i un altre de geni que afloraven en els moments oportuns, en els quals resulten molt més efectius que mitjançant la seua permanent ostentació.

Quant a les seues fites golejadores, van ser escasses. Fa ver el seu primer gol lliguer des de lluny, doblant les mans al porter del Mallorca, i el segon i últim d'un penal honorífic que Joseíto li va brindar al bord de la jubilació. Una altra de les seues característiques com a esportista va ser el seu portentós físic, donat que a penes es va pedre encontres per lesions en les tres campanyes on va romandre en el primer equip.

Internacional B a poc de la seua arribada, va ser internacional per dos ocasions en la selecció absluta: el gran 6-3 a Mestalla contra Àustria en 1959 i un Marroc-Espanya de classificació per al Mundial del 62. A poc de retirar-se es va fer càrrec del Mestalla. Va ser el principi d'una relació tècnica amb l'entitat que, hui reduïda a termes més bé honorífics, va perdurar prop de 30 anys. Durant el seu trancurs va prendre les regnes del primer equip en tres situacions de crisi: en 1976, 1977 i 1982. Cal destacar també la seua gran labor en l'Associació de Jugadors, a la qual li va mostrar sempre un sensacional suport fins el final.

EQUIPS: Magallanes, Peña Chico, Huracán, UD Oliva, Gandía  CF, CD Mestalla


TÍTOLS: 2 Copes de Ferias, 1 Copa.

 

Galeria

PARTNERS