DIES
HRS
MIN
SEG

VCF - SEL

vs

Leyendas Valencia CF vs Leyendas Selección Española

24 Mar / 18:00 Jornada

Llegendes

'Pipo' Baraja

  • Nombre completo Rubén Baraja Vegas
  • Fecha de nacimiento 11/07/1975
  • Lugar de nacimiento Valladolid
  • Nacionalidad Espanyola
  • Altura/Peso 1,80 m. / 75 Kg.
  • Debut 04/08/2000

Rubén Baraja s'ha convertit, per dret propi, en un dels jugadors més importants i en major calat entre l'afició en la nonagenària història del Valencia Club de Futbol.

El 'Pipo' va formar part de l'edat daurada de l'equip, el més llorejat de sempre, i va escriure amb lletres d'or gran part dels moments més brillants de la mateixa, amb accions que sempre romandran en el record. Dos Lligues, una Copa del Rei, una UEFA Cup, una Supercopa d'Europa, finalista de la Champions, peça bàsica de l'anomenat millor equip del món en 2004.....un currículum digne dels més grans, que està certifica les seues 43 internacionalitats i la seua presència en un Mundial i en una Eurocopa.

Rubén Baraja Vegas, nascut en Castronuño (Valladolid) l'11 de juny de 1975, es va formar en les categories inferiors de la seua ciutat natal, el Real Valladolid, i va desenrotllar els seus primers passos professionals entre 1993 i 1996, on va començar a exhibir les seues principals qualitats: Un tremend poder físic al servici dels seus companys en tasques defensives, en una extraordinària qualitat per a col·laborar en l'elaboració de l'atac (passe precís en curt, llarg, gran visió de joc, regateig rápido...) , adornada en una gran arribada, sorprenent i en una fuetada excel·lent des de mitja distància, convertint-li en un dels centrecampistes blanquinegros en més gol de sempre. Després de la seua etapa en Pucela, va donar el bot a un dels grans, l'Atlètic de Madrid, en el que va romandre quatre temporades, fins al descens de l'equip roig-i-blanc. Un curs després, amb el seu fitxatge pel VCF, a Rubén li va arribar per fi el torn per a mostrar tota la seua classe i consolidar-se com un dels millors centrals del vell continent, reconeguda després de ser peça clau en la classificació per a la final de la Lliga de Campions en l'inoblidable trobada de Sant Siro. Si el rendiment de la temporada 2000/01 va ser enorme, la seua progressió a partir d'eixe curs va ser senzillament espectacular. No en va, la campanya 2001/02 va realitzar una de les millors de la seua brillant trajectòria, amb moments inoblidables com la remuntada davant de l'Espanyol, després de dos dianes seues, que van certificar pràcticament el títol de Lliga 31 anys després.

Les seues ganes de glòria no es detindrien. Després de caure injustament en quarts de final de la Champions enfront de l'Inter la campanya següent, en un calc de trajectòria que pareixia desembocar en la tercera final quasi consecutiva del nostre equip, ell i la de la resta dels seus companys quedarien saciadads, i de quina forma, la temporada 2003/04. Compartint capitania amb David Albelda, qui en el 'Pipo' va ser la millor parella de ball en la zona ampla blanquinegra, el VCF va completar la millor temporada de la seua història després de conquistar el ja inoblidable ' doblete', amb la Lliga i UEFA Cup, que va ser arredonida en la conquista de la Supercopa d'Europa mesos després davant del Porto (2-1) , després d'un dels seus gols. Eixes immaculades estadístiques van quedar recompensades per la Federació d'Història i Estadístiques del Futbol anomenant al nostre equip com el millor del planeta,coronat en un ja cèlebre acte en l'Ajuntament al març de 2005 amb l'entrega del trofeu. A este impressionant historial, caldria sumar-se-li una Copa del Rei però, més enllà dels títols, que de per si són importants, queda la sensació de cents i cents partits memorables, 63 gols com tres sols, 262 partits de Lliga, 39 trobades de Champions, 18 d'UEFA Cup.....y un càntic que encara ressona, i ressonarà a Mestalla, ' Pipo Baraja, La, la, la, la, la, Pipo Baraja....'. Gràcies per tot!

EQUIPS: Real Valladolid, Club Atlético de Madrid

TÍTOLS: 2 Lliges, 1 Copa del Rei, 1 UEFA Cup, 1 Supercopa d'Europa, membre del millor equip del mon de l'any 2004.

Galeria

PARTNERS