DIES
HRS
MIN
SEG

VCF - SEL

vs

Leyendas Valencia CF vs Leyendas Selección Española

24 Mar / 18:00 Jornada

Llegendes

Vicente

  • Nombre completo Vicente Rodríguez Guillén
  • Fecha de nacimiento 16/07/1981
  • Lugar de nacimiento Valencia
  • Nacionalidad Espanyola
  • Altura/Peso
  • Debut 20/07/2000

Qualificat per molts comentaristes del futbol com un dels millors interiors esquerres del món, Vicente Rodríguez ha destacat per la seua rapidesa, regateig i, sobretot, verticalitat.

Vicente Rodríguez Guillén, dit futbolísticament com Vicente, va nàixer el 16 de juliol de 1981 a València. L'1 de juliol de 2000 va fitxar pel Valencia CF procedent del Llevant UD, equip en el que ha estat fins a la temporada 2010/11. Juga en la posició d'interior o extrem esquerre, encara que en els seus inicis va arribar a jugar de mediapunta i inclús de segon davanter. Vicente Rodríguez ha sigut un dels jugadors que ha viscut i contribuït a una de les etapes més grans del club, disputant finals europees i sent cridat en distintes ocasions a la Selecció Nacional (el seu debut es va produir el 28 de març de 2001 a València, en el partit Espanya 2 - 1 França.). Els seus primers passos en el Valencia CF es van transformar en subcampió d'Europa. Va guanyar la Lliga 2001- 2002, encara que la seua millor temporada va ser la 2003- 2004, quan es convertix en el millor jugador d'Espanya i segons la FIFA va entrar entre els tres millors del món. El Valencia CF va obtindre eixe any la Lliga i la Copa de la UEFA.

Conegut popularment com 'el punyal de Benicalap', com 'el xiquet de Benicalap' o inclús com 'Vicentín' en els seus inicis, el seu pitjor moment, reconegut per ell mateix en entrevistes, va ser el 29 de setembre de 2004. En eixe tràgic dia Vicente va patir la lesió en un partit de Champions League contra el Werder Bremen en el turmell esquerre a causa d'una dura entrada d'un jugador alemany. Després de diversos tractaments amb diferents metges va tornar a jugar una sèrie de partits, encara que seguia amb molèsties pel que va decidir anar a Bèlgica per a ser tractat pel doctor Martens. Se li va diagnosticar una calcificació en el calcani del turmell esquerre de la qual es va operar.

Qualificat per molts comentaristes del futbol com un dels millors interiors esquerres del món, Vicente Rodríguez ha destacat per la seua rapidesa, regateig i, sobretot, verticalitat. El jugador valencià ha sobreeixit en totes les seues temporades per buscar porta. Amb fam de gol de principi a fi, Vicente ha sigut un jugador de combinació, de passe curt, de regateig i de notable definició a gol. La seua sana rivalitat per guanyar-se el lloc com titular en el Valencia CF amb el 'Kily' González, internacional per Argentina, va ser de les més comentades durant diverses temporades. Sempre a dreta llei. Aquella banda esquerra era sinònim de gol. En les seues últimes temporades en el club també va ser castigat per les lesions i no va poder disfrutar de la continuïtat de què li haguera agradat. No obstant això, en el seu últim partit a Mestalla (precisament davant del Llevant UD), l'afició va voler despedir-li amb una sonora ovació. Més que merescuda.

Altres equips: Levante UD

Títos:  1 Copa del Rey, 1 Copa de la UEFA, 1 Supercopa de Europa, 2 Ligas.

Galeria

PARTNERS