DIES
HRS
MIN
SEG

VCF - Cel

vs

Valencia CF vs Celtic

21 Feb / 18:55 Jornada 8

Llegendes

Eduardo Cubells

  • Nombre completo Eduardo Cubells Ridaura
  • Fecha de nacimiento 17/01/1900
  • Lugar de nacimiento Valencia
  • Nacionalidad Espanyola
  • Altura/Peso
  • Debut 07/12/1919

Eduardo Cubells Ridaura és, possiblement, el jugador més important de la història del Valencia CF en els anys posteriors al seu naixement en 1919

Va ser el primer futbolista internacional de l'entitat, l'entrenador en la segona lliga victoriosa i secretari tècnic durant moltíssims anys.Una de les primeres figures que va presenciar el mític camp de L'Algirós -barri precisament on va nàixer- estava predestinat a jugar en el Valencia, i ho va ver durant una dècada- No en va, la seua procedència va ser el Español, antecessor del nostre acutal Club. Va ser idolatrat des del principi, i va compartir protagonisme principalment juntament amb Montes, amb el qual es va dividir per a rebre l'admiració dels aficionats, sobretots per la qualitat d'ambdós i a la vegada per la seua forma diferent de veure el futbol.

Fi passador des de l'interior dret, era sempre l'executor del tècnic en el terreny de joc, infalible també des del punt de penalti, posava pilotes d'or a l'àrea, principalment a Rino, un dels seus conveïns d'Algirós, al qui li unia una gran amistat. Va deixar l'equip als 28 anys, per a passar directament a la comissió tècnica, que feia les aliniacions amb l'entrenado, i va acabar per integrar-la ell a soles. Com a director tècnic, va ser la peça fonamental durant vint anys (dos temporades a càrrec del primer equip) i la seua dimissió en 1959 va arrastrar la del president Luis Casanova, que havia promés anarse'n amb ell.

Equips: Maristas, Hispania, Deportivo, Patronato, Rat Penat,  Español de Valencia, Sevilla FC

Partits jugats (Campionats Regionals, Copa del Rei i encontres amistosos):

Galeria

PARTNERS