DIES
HRS
MIN
SEG

BSC - VCF

vs

Young Boys vs Valencia CF

23 Oct / 18:55 Jornada 3

Llegendes

Mundo

  • Nombre completo Edmundo Suárez Trabanco
  • Fecha de nacimiento 22/01/1916
  • Lugar de nacimiento Baracaldo (Vizcaya)
  • Nacionalidad Española
  • Altura/Peso
  • Debut 01/10/1939

Edmundo Suárez Trabanco 'Mundo' va integrar la mítica 'davantera elèctrica' dels anys 40. Amb una potència física excepcional i una gran capacitat golejadora, es va convertir en el màxim anotador del Valencia CF

Els seus 15 gols en la primera temporada com a valencianista li van valdre el calificatiu de home-gol a l'antiga usança, que aplegaria a obtindre més de 200 gols al final de la seua carrera esportiva. Va romandre en el Valencia durant onze temporades, les compreses entre 1939-40 i 1949-50. El trofeu Pichichi li va ser atorgat en dos ocasions, en les temporades 41-42 i 43-44, amb 27 gols en cadascuna d'elles. Este va ser un rècord difícilment igualable. D'esta manera es va convertir en el màxim golejador del futbol espanyol.

El seu caràcter fort i impulsiu el va dotar d'una total capacitat ofensiva i una facilitat de remat en totes les posicions, que li donarien l'oportunitat de vestir la camiseta de la selecció nacional en tres ocasions. Després de deixar el Valencia en la temporada 49-50 firmaria per l'Alcoià, encara que 'Mundo' no tancaria la seua etapa amb el club de Mestalla, ja que més tard li oferiria al Valencia jornades de glòria com a entrenador.

EQUIPS: Salesianos, Kakaleku, Lejona, At. Bilbao, Recuperación, Valencia, Alcoyano

LLIGA 1ª Divisió: 208 partits / 191 gols

TÍTOLS: 3 Ligas, 2 Copas, 1 Regional 

 

Galeria

PARTNERS