DIES
HRS
MIN
SEG

GET - VCF

vs

Getafe vs Valencia CF

22 Gen / 21:30 Jornada 8

Actualidad del Valencia C.F.
26 Octubre de 2017

"La nostra mentalitat és eixir a guanyar cada partit"

Marcelino ha atés els representants dels mitjans de comunicació en la Ciutat Esportiva de Paterna, abans del partit que este dissabte juguen davant del Deportivo Alavés.

Què pensa del Deportivo Alavés? Canvia molt al ser un rival de diferents característiques als últims rivals que s'han enfrontat?

Crec que la responsabilitat és la mateixa, la nostra mentalitat és eixir a guanyar cada partit, independentment del nom o de la situació en la classificació del rival. A partir d'ací, juguem davant d'un equip que ha canviat d'entrenador, que actua amb molta gent darrere del baló, el cedix al rival, defén amb molta gent en camp propi i utilitza el contracolp... Això ens va a exigir una correcta circulació, a tindre profunditat amb poc espai a l'esquena i a estar atents a les vigilàncies per a evitar el contracolp. És un partit complicat i hi ha situacions que ho poden dificultar més. El rival ens va a obligar a tindre paciència i a no tindre errors en la faceta defensiva.

Serà un dels partits més complicats fins ara?

Tots ho són, el partit que preveus que pot ser assequible després es convertix en complicat. Tenim l'experiència que jugar davant d'un equip replegat ens dificulta molt les coses, fins que marques el primer gol, per això cal tindre molta paciència. Nosaltres tenim el màxim respecte al rival, els seus últims resultats han sigut estrets, però la nostra ambició és guanyar respectant al rival, sabent les dificultats que hi ha.

Vist com ataca de fenomenal a l'equip amb espais oberts, si anares el tècnic rival es tancaria arrere?

No ho sé, si fóra entrenador del rival primer miraria les meues virtuts com fem nosaltres. Intentem jugar d'una forma d'acord amb els jugadors que tenim i ens va bé. No sé el que faria. Faria poc per a guanyar al València CF (rialles) per la meua situació actual. És complicat, i a vegades fem un plantejament i la dinàmica del partit et porta a situacions diferents. Com més lluny estiguen de la nostra àrea, més lluny estan de la nostra porteria. Hem de tindre paciència i estar atents als seus contracolps. Per exemple, nosaltres contra altres equips actuem molt replegats perquè el rival ens obligava a això.

Després del partit de Saragossa, ha canviat la situació d'Orellana?

Fabián tenia una situació en el seu moment i vam parlar amb ell. Créiem que el millor era la seua eixida perquè no tindria una situació preferencial o de molta influència en el que era el joc. Una vegada es va quedar, seria partícip per igual que la resta de la plantilla i les oportunitats li aniran sorgint. L'equip ha començat amb uns jugadors, han rendit moltíssim millor d'allò que s'ha esperat, el funcionament col·lectiu és molt bo, el nivell individual molt alto... La seua situació no és que haja canviat, quan parlarem ell em va explicar una situació que s'anava a donar, la seua forma d'actuar ha sigut d'acord amb l'hora d'expressar-se, i sempre va tindre un comportament respectuós i de col·laboració. És un jugador com qualsevol altre de la plantilla.

L'ansietat quasi sempre està lligada a aspectes negatius, pot haver-hi ansietat dels davanters per voler seguir la seua ratxa golejadora?

Volem que fiquen gols, però que això no els possibilite entrar en l'egocentrisme. Per exemple, tindre una ocasió de gol i optar per acabar-la sense donar-li opció al company si està en millor posició, perquè després en la jugada següent pot passar al revés. Els davanters estan en un gran moment i ho tenim d'aprofitar, estan dolços, tenen confiança, transformen en gol moltes situacions que se'ls presenten i ho veig com una situació fenomenal. No crec que això es done, l'ambient que hi ha entre ells és molt bo, hi ha una mentalitat col·lectiva de col·laborar amb l'equip, això ens ha portat fins ací. Si ho percebera intentaria convéncer-los de que amb la col·laboració, tots ixen beneficiats.

Què suposa per al València CF jugar sense Parejo?

En el joc ja veurem. Suposa perdre un jugador molt important, en el joc i abans del mateix. Al mateix temps també suposa creure en altres futbolistes, demostrar que tenen capacitat per a jugar, ajudar-nos tots perquè la seua absència es note com a mínim possible.

PARTNERS