DIES
HRS
MIN
SEG

VCF - MNU

vs

Valencia CF vs Manchester United

12 Des / 21:00 Jornada 6

Actualidad del Valencia C.F.
11 Novembre de 2017

"Guedes està molt feliç i vol ajudar a tornar al Valencia CF al lloc que mereix"

Este divendres va marcar un gol i va donar una assistència amb la selecció de Portugal davant d'Aràbia Saudita

Gonçalo Guedes pareix tocat amb una vareta màgica des que va arribar al Valencia CF, i amb la selecció de Portugal va brillar amb llum pròpia en el dolc enfront d'Aràbia Saudita (3-0) amb un gol, una assistència, sis tirs a puerta... Amb el '7' a l'esquena, l'afició valencianista està disfrutant amb el jove jugador portugués i com va dir Mateu Alemany als accionistes, el club intentarà que Guedes seguisca en el club la pròxima temporada.

Joâo Tralhâo va ser l'entrenador de Gonçalo quan només tenia 8 anys i, a pesar de la seua edat, ja destacava pel seu caràcter competitiu, que ha anat forjant amb el pas dels anys. Els seus camins van tornar a encreuar-se en la seua etapa com juvenil i ací va veure que amb treball vol barallar per ser el millor, afrontant sempre els desafiaments, com el de la temporada actual amb el Valencia CF, equip a qui vol tornar al lloc que es mereix.

- Com era Guedes amb huit anys?

Des de molt jove va manifestar una personalitat molt determinada i competitiva. Era un xiquet que ho feia tot amb màxima intensitat, des de la seua relació amb la família, amb els amics i amb el futbol. Sempre va manifestar determinació i passió màxima per tot el que ho rodava. El principal desafiament per a nosaltres era encaminar tota la seua energia per a l'aprenentatge com a persona i futbolista.

- En què destacava?

Es destacava sobretot per la seua actitud competitiva excepcional. En la seua volta tots podien percebre que estàvem davant d'un jove amb potencial per a desenrotllar-se com a jugador de futbol molt diferenciat. Continua en la meua memòria un episodi que va passar en un torneig sub-10 a Luxemburg. Estàvem disputant la final i tot estava molt equilibrat fins que Gonçalo va ser l'únic dins de l'estadi que va creure que podia arribar a una pilota que estava pràcticament fora de la línia final del camp. Va córrer prop de 30 metres fins a quedar-se amb la pilota i fer l'assistència per a l'únic gol de la final. En el principi de la jugada tots quedem sorpresos perquè corria a una pilota que pareixia que se n'anava fora. Al final acabem tots de peu a aplaudir la seua mentalitat.

- Què li cridava l'atenció?

És un jugador que assumix els desafiaments decisius, mai s'amaga, li agraden estos moments.

- Després el va entrenar en categoria juvenil, en què havia canviat?

Quan ens encreuem novament en els Sub-19 va demostrar la mateixa capacitat de treballar per a convertir-se en el millor. Les etapes de formació al llarg de totes les edats li van ajudar a arribar als sub-19 en un jugador cada vegada més complet. No obstant això, tenia consciència que hauria de treballar en els límits per a potenciar tot el seu talent i aconseguir el nivell màxim. La seua competitivitat es feia cada vegada més un cas d'excepció. Volia guanyar tot! Inclús en els entrenaments!

- Mestalla està disfrutant moltíssim amb ell, on ha marcat autèntics golazos, ja els feia en la seua etapa com juvenil?

Té especial capacitat per a fer grans gols i gols decisius perquè arrisca i assumix les accions amb confiança. Esta és una característica que porta des de les edats més jóvens. Tenim el record de diversos i decisius gols que va marcar al llarg de la seua formació. Ara veiem com a orgull la rèplica en un nivell diferent del futbol mundial.

- Té una gran qualitat, però també és un futbolista molt sacrificat en tasques defensives. Una de les principals orientacions tacticotècniques que treballem amb ell va ser la capacitat per a convertir-se en un jugador més eficaç en les missions defensives. Concentrava total energia en les accions d'atac i necessitava trobar un equilibri. Hui ens sentim orgullosos al veure-ho com un jugador en què l'entrenador pot comptar per a tots els moments del joc.

- A banda de les seues característiques professionals, sempre va ser un bon xic i disciplinat?

Personalment sempre va ser un xiquet amb un caràcter gran i sa. La seua personalitat irreverent, intensa i competitiva contrastava amb un perfil molt dòcil i amic, així com molt educat i seguidor de les regles. Molt divertit i juganer però quan arribava l'hora per a jugar i guanyar a ningú li veia un somriure! Qui ho coneix en la profunditat sap que quant major siga el desafiament més es motiva per a tindre èxit. En este moment està en un altre gran club amb una afició molt apassionada i exigent, i Gonçalo està amb molta voluntat d'ajudar a tornar al València CF al lloc que mereix. És el que he vist en tots els partits d'esta temporada i estic segur que açò és només l'inici d'una temporada plena d'èxit. Està amb tot per a ajudar a l'equip i convertir-se cada vegada millor!

- Continua tenint contacte amb ell? Què li compte dels seus primers mesos en el Valencia CF?

He acompanyat tot el seu trajecte i mantinc sempre contacte amb ell. Sé que està molt feliç a València CF i decidit a aconseguir els èxits col·lectius i enfocat a convertir-se en un jugador cada vegada més complet.

PARTNERS