DIES
HRS
MIN
SEG

VCF - CDL

vs

Valencia CF vs Leganés

20 Oct / 16:15 Jornada 9

Actualidad del Valencia C.F.
06 Desembre de 2017

Paco Herrera: "D'una manera o una altra, Santi Mina sempre troba el gol"

Santi Mina complix este dijous 22 anys, on està vivint el seu millor moment des que va fitxar pel Valencia CF. És junt amb Carlos Soler, l'únic que ha participat en tots els partits esta temporada, en els que ha aconseguit ja la xifra de set gols, a només dos del seu millor registre com a professional. En la setmana del seu aniversari s'enfronta al RC Celta, club en què es va formar i amb el que va debutar en Primera amb només 17 anys de la mà de Paco Herrera, tècnic a qui el futbolista estarà sempre eternament agraït. Actualment dirigint al Sporting de Gijón, està convençut que el Valencia CF va encertar en el seu fitxatge.

A Santi Mina li va donar l'oportunitat de debutar en Primera amb només 17 anys, què veia en ell?

Totes les setmanes demostrava amb el filial del RC Celta, on jugava a pesar de ser juvenil, tindre unes grans condicions. És difícil ubicar-li en una posició fixa d'atac, perquè li poses d'extrem dret i rendix bé, per l'esquerra rendix bé, de davanter centre també... en tots els llocs et pot fer coses, però hi ha una cosa distinta i és que d'una manera o una altra sempre troba el gol. Té una intuïció natural per al gol, per a mi va ser una decisió fàcil a pesar de tindre 17 anys en Primera, va jugar i ho va fer bé.

A més, Santi entenia el futbol molt bé. Sabia com havia de jugar en cada moment, la qual cosa tocava fer si jugava d'extrem, buscava una paret per a finalizar... era quelcom innat. Amb el cos que tenia, també era capaç d'aguantar el baló d'esquena.

Quines virtuts destacaria?

El gol ho veu fàcil, té més gol segurament que el que està oferint en el Valencia CF, però arribarà. Per a ell és fàcil jugar cap amunt, trobar les possibilitats relacionades amb el passe fàcil cap a la zona d'atac, sempre en profunditat, sempre cap al gol. És fort, treballador, honest en el camp. Quan es va fer l'operació, sabia que el Valencia CF havia encertat.

Este inici de curs ja porta set gols, amb una excel·lent mitjana per minut jugat.

El gol era innat en ell, segurament quan dónes el bot a Primera tardes un temps a tornar-ho a trobar, perquè has d'adaptar-te a coses, els jugadors a qui t'enfrontes són molt més difícils, lligen el que penses i t'equivoques més fins que t'adaptes al cent per cent. És un jugador que no veu porter, veu porteria. Hi ha molts jugadors que quan estan davant del porter, ho veuen doble, ell en canvi veu el buit, almenys en aquells temps.

Què suposa per a vosté que un futbolista d'elit li tinga en tan bona estima com és el cas de Santi Mina cap a la seua persona?

Per a mi és moltíssim, eixe detall li dóna sentit al treball que jo tinc. Està per damunt de moltíssimes coses, amb algú que veies que tenia coses, li has ajudat a aconseguir-les per a convertir-se en un bon jugador. Per a mi és el millor regal que es puga fer.

PARTNERS