DIES
HRS
MIN
SEG

BSC - VCF

vs

Young Boys vs Valencia CF

23 Oct / 18:55 Jornada 3

Actualidad del Valencia C.F.
31 Desembre de 2017

2017, un any màgic per a Ferran Torres

A poc a poc, Ferran Torres segueix progressant en el Valencia CF, però no oblidarà l'any 2017. Eixe dia amb el que somiàr sent un xiquet va arribar el 10 de novembre, quan va debutar amb el primer equip en jugar uns minuts contra el Reial Saragossa a Mestalla. Amb només 17 anys, 9 mesos i 1 dia va disfrutar d'una nit inoblidable per a ell, després va arribar la seua estrena a Laliga davant de la SD Eibar. Moments únics per al futbolista natural de Foios que prèviament va fer el salt del juvenil al filial, a part de ser campió d'Europa sub'17 i subcampió al Mundial sub-17. Dies i moments únics, però el seu camí seguix.Tot i el debut precoç amb el Valencia CF, Diego Ribera segueix sent el futbolista més jove a debutar amb el conjunt valencianista, rècord que va fixar amb només 16 anys, 11 mesos i 24 dies. El destí va fer que tots dos es conegueren a Croàcia el passat mes de maig, quan Ferran va disputar el campionat d'Europa sub-17, tot i que el coneix des que la seua etapa en categoria aleví. Hem conversat amb Diego Ribera sobre Ferran, l'últim talent de l'Acadèmia VCF a debutar.

Quins records li van venir al cap quan va veure debutar a Ferran amb 17 anys?

Quan veus a un xaval debutar sempre et ve al cap el moment que tu vas tindre, en el meu cas vaig estar estos  quatre mesos seguits amb el primer equip després d'aquell debut denfront del CD Tenerife. El que havia sigut un somni s'estava convertint en realitat, però és un moment en què no pots pensar que està tot fet, només és el primer pas dels molts que has de donar.

Passen els anys i segueix sent el jugador més jove a debutar en la història del Valencia CF.

És molt atípic que debute un jugador tan jove i més en un club com el Valencia CF, de l'exigència i la repercussió que té ... Molt bo ha de ser el jugador o que es donen unes circumstàncies anormals, com va passar en el meu cas, perquè hi havia molts lesionats, el filial tampoc anava molt bé i l'entrenador es va fixar en mi, que en este  moment estava jugant al juvenil. Ferran està donant molt bon nivell en el filial i també a l'Europeu sub-17 i al Mundial sub-17, i sí que és veritat que és un jugador que està cridat a estar molts anys al Valencia CF. Que sàpiga aprendre, que no es crega en cap moment que ja està tot fet, perquè si s'ho creu segurament serà el principi del final.

Quin consell li donaria?

En la meua època no hi havia xarxes socials i era un altre escenari, un dels consells que li donaria és que no pense que ja està fet, perquè el Valencia CF és un club tan gran. Històricament els jugadors de la casa han donat rendiment i fins i tot en els últims  anys han fet que el club sobrevisca a nivell econòmic amb vendes com la d'Albiol, Silva, Paco Alcácer ... i li diria que aprenga el màxim possible sobretot del míster que el va a guiar a aconseguir els objectius i que vaja donant els passos amb estabilitat, aprenent dels companys que porten més anys; cada consell, cada paraula, cada imatge que veja d'ells, retindre-la i poder aplicar-la en un futur perquè ells han viscut situacions que tu encara no has viscut.

Creu que l'ideal en este procés de formació seria seguir jugant?

Pense que sí, està clar que al final el que l'ha de gestionar és Marcelino. I Ferran ha de confiar cegament en el que li diga el míster, perquè si algú està interessat en l'evolució de Ferran és ell, pel bé del primer equip, pel bé del jugador, pel bé del club ... ha de fer cas del que que diga l'entrenador, independentment del que ell vullga. Està clar que anar convocat amb el primer equip és un premi, però al final, anar convocat tots els diumenges i no jugar tampoc és bo, crec sobre tot, el que ha d'haver és l'equilibri.

Com ho valora futbolísticament?

Ferran és un jugador diferent, el conec des de l'etapa en Alevins al Valencia CF, aquella generació del 2000 del Valencia CF ho va guanyar tot. Una de les seues virtuts és que juga igual a juvenil, al VCF Mestalla i en el primer equip, quan aconseguixes disfrutar en totes les categories són els jugadors que acaben triomfant en el futbol.

Com veu el Valencia CF esta temporada?

Ningú ens esperàvem este nivell després dels dos anys dels que venim, la contractació de Marcelino ha sigut un encert total, ha tingut la sort i la capacitat de posar a tots al seu màxim nivell i les sensacions i la dinàmica de l'equip ha fet tot la resta. Tots hauríem signat en aquell moment ser on som ara, i vore al VCF on tots volem i on mereix, en els llocs Champions i escoltant la temporada que ve la música de la Champions.

PARTNERS