DIES
HRS
MIN
SEG

BSC - VCF

vs

Young Boys vs Valencia CF

23 Oct / 18:55 Jornada 3

Actualidad del Valencia C.F.
12 Gener de 2018

El partit més especial per a Nacho Gil

La família "Gil" estarà dividida a Riazor, en vore com el valencianista Nacho s'enfronta al deportivista Carles, dos germans criats a l'Academia VCF que han aconseguit arribar a l'elit

Quan es va sortejar el calendari de Laliga i Nacho Gil li van comunicar que anava a formar part de la primera plantilla, ràpidament va anar a buscar la data en la qual el Valencia CF s'enfrontava al RC Deportivo, on milita el seu germà Carles. Els dos jugadors s'han criat des de xicotets a l'Academia VCF, es porten tres anys d'edat i es van separar al gener de 2015, quan l'actual jugador de el Deportivo va fitxar per l'Aston Villa. Aquest dissabte es voran per primera vegada cara a cara. Sensacions estranyes les que van a tindre sobre la gespa després de tantes entremaliadures fetes per tots dos en la seua infància, on Carles "era més bo" que Nacho, però els dos ja mostraven el seu caràcter competitiu, el que els ha portat a Laliga.

Valencianistes de cor, Pablo Aimar era un dels seus ídols, fins al punt que hi havia dies que "si vèiem que no jugava Aimar ens cabrejavem i no vèiem el partit", reconeix Nacho, que també tenia al Guaje Villa entre els seus preferits, com Carles al "Mag" David J. Silva. A part de jugar a futbol, ​​on es notava la diferència d'edat, els dos recorden els partits de tennis que acabaven amb Nacho trencant raquetes perquè es cabrejava molt quan perdia, i a les birles, on s'imposava el migcampista del Valencia CF, però el que van deixar de fer va ser jugar a la play. "Sóc superior a ell", apunta Nacho, abans que Carles reconeguera que "som molt 'picones' i arribava un moment en què era millor jugar amb amics".

Els seus pares no van a poder estar a Riazor en un dia històric per a la família, encara que era el seu desig, però per la televisió van seguir amb molta atenció un partit que pot comportar que els dos "Gil" es troben sobre la gespa. Amb ells hem conversat abans del partit en el qual s'intercanviaran les samarretes. "És més especial que la que em puga canviar amb un altre jugador", assenyala Nacho, perquè no tots els dies s'enfronten dos germans a l'elit.

De xicotets anaven junts a Mestalla i ara s'enfronten a l'elit.

Carles: Solia anar més amb el meu pare, ell de xicotet no era tan futboler com ara, però sí que anàvem els dos alguna vegada a vore al Valencia CF.

Nacho: El meu germà sempre ha sigut més futboler que jo, ells dos sempre veien futbol.

Somiaven algun dia enfrontar-se en Primera Divisió?

Nacho: No és molt comú, quan jo començava a Segona B ell se'n va anar a Anglaterra ... però ara mira. Serà estrany perquè com un li done un cop de peu a l'altre ... no sabem què passarà.

Carles: De xicotet era difícil imaginar, d'acord van anar passant els anys ja vaig arribar a Primera i ell també feia el seu camí, ja que era una possibilitat, però el futbol és tan especial i passen tantes coses, és complicat. Hi ha tanta gent que vol ser futbolista i que coincideixin dos germans, ja que no és fàcil.

Van parlar aquest Nadal del partit de Riazor?

Carles: És una cosa que, des del principi, com sabíem que s'anava a donar si tot anava normal, el tenim els dos presents, no és molt habitual i nosaltres mai ho havíem viscut, només un partit d'entrenament quan jo era al primer equip i Nacho al filial, però no era un partit oficial. Amb ganes, però sabent que serà un poc estrany si dóna la casualitat que ens trobem al camp.

Nacho: Quan encara no se sabia si em quedava no ho parlàvem, però després el primer que vam fer els dos va ser mirar aquesta data, des de aleshores estàvem amb ganes que arribara aquest partit i ja s'acosta el moment.

Què és el que més vos agrada del teu germà?

Nacho: Sempre he dit que Carles té moltíssima qualitat, juga molt ràpid, veu molt bé el futbol i crec que en un temps el vorem en un gran.

Carles: Sobretot que cada any que passa aprèn més, és millor jugador, té molta qualitat, però el que més m'agrada és que és molt lluitador, molt lluitador, molt fort, tots els partits que juga és capaç de robar quatre o cinc pilotes i això per a la gent de dalt és molt important tindre-ho també.

Quin partit espereu?

Carles: Molt difícil, perquè el Valencia CF és dels millors equips de Laliga, estan molt en forma, Marcelino ha aconseguit que els grans futbolistes que hi ha aquí funcionen tots junts, fent un equip molt competitiu.

Nacho: És un partit molt complicat, sé el que és el Deportivo i ens costarà molt perquè estan més necessitats.

PARTNERS