DIES
HRS
MIN
SEG

GET - VCF

vs

Getafe vs Valencia CF

22 Gen / 21:30 Jornada 8

Actualidad del Valencia C.F.
29 Gener de 2018

Mata: "L'eliminatòria de 2008 és impossible d'oblidar, vaig sentir que l'afició es mereixia viure una altra final"

L'heroi de la Copa de 2008, autor de dos gols, va ser clau per a eliminar el Barça en la semifinal abans de conquistar el títol

Quan l'aficionat valencianista recorda una semifinal de Copa del Rei enfront del FC Barcelona, ràpidament li ve a la ment el dolc electritzen-te de 2008 que va portar al Valencia CF a la final, on van conquistar el títol. Juan Mata va ser un dels herois d'aquella gesta, en la que van empatar 1-1 en l'anada del Camp Nou, aconseguint la classificació a Mestalla amb un 3-2 que va deslligar la bogeria.

Van a complir-se 10 anys d'aquella eliminatòria i hem conversat amb Juan Mata, actualment en el Manchester United, que encara té molt present eixos dos partits: "Aquella va ser una eliminatòria impossible d'oblidar, especialment el partit de volta que juguem Mestalla. Pels gols i sobretot per la celebració per classificar-nos per a la final".

En el partit d'anada, el Valencia CF es va replegar ben arrere amb eixides ràpides al contracolp. Justament el mateix guió que volen seguir esta temporada, com reconeixia Gayà. Aquella nit en el Camp Nou va sorprendre l'efecte Mata, col·locat en una línia de tres en la medul·lar junt amb Maduro i Banega, tàcticament va fer un partit perfecte.

Després va arribar el moment d'afrontar el partit de volta a Mestalla, on el Valencia CF va guanyar 3-2, amb dos gols de l'asturià i un altre de Baraja. "Recorde com si fóra hui mateix els gols, primer el míssil del Pipo Baraja i després els meus, un en cada porteria. El primer a passe de Villa i el segon de Silva", recorda Juan, abans de celebrar-ho amb l'afició: "Recorde eixir al balcó de Mestalla i veure tot el carrer ple de gent cantant i celebrant amb nosaltres. L'afició es mereixia viure una altra final, això va ser el que vaig sentir".

Sens dubte, aquell 20 de març de 2008 "va ser una nit oblidable, això queda per sempre en la memòria dels què ho vam viure", assenyala Juan des de Manchester, que seguix amb molt afecte la trajectòria del Valencia CF. Es repetirà la gesta?

PARTNERS