DIES
HRS
MIN
SEG

GET - VCF

vs

Getafe vs Valencia CF

22 Gen / 21:30 Jornada 8

Actualidad del Valencia C.F.
20 Febrer de 2018

Lato: "Que hi haja diversos jugadors de l'Acadèmia VCF en el primer equip és molt important"

Els valors de l'Acadèmia VCF traspassen fronteres i "Canal + África" ha realitzat un reportatge amb Toni Lato, Marcelino i Luis Vicente Mateo, en el que es transmet el treball que s'està realitzant i que ha portat a sis representants formats a Paterna al primer equip: Gayà, Carlos Soler, Toni Lato, Nacho Vidal, Ferran Torres i Javi Jiménez.

"Que hi haja diversos jugadors en el primer equip del Valencia CF formats en l'Acadèmia VCF és molt important. És la filosofia, sense cantera no hi ha futbol", assenyala Lato, que va entrar en l'Acadèmia VCF amb només set anys i ha anat cobrint etapes des de benjamins fins a aconseguir l'elit.

Toni Lato s'ha convertit en un exemple per als xavals que vénen per darrere, com assenyala Luis Vicente Mateo, director de l'Acadèmia: "Els jugadors del juvenil veuen pròxim a Lato i es pregunten: per què no puc ser jo? Si eduquem en valors i de forma integral a la persona, segurament quan arribe a jugar en l'elit estarà millor preparat per a competir i per a assimilar tot el que rodeja al futbol professional hui en dia, suportant tots els canvis molt millor que si no el formem".

A Marcelino li agrada dirigir plantilles jóvens, com és la del Valencia CF. "Els jugadors jóvens també transmeten il·lusió, atreviment, ganes, ambició i sentiment. Mai considere que un jugador de la cantera proporcione un desavantatge per a l'equip", va comentar el tècnic, que va disfrutar en primera persona del gol de Carlos Soler en el Santiago Bernabéu "fabricat" en l'Acadèmia VCF, amb una combinació prèvia entre Gayà i Lato: "En els dos últims passes i en el gol van participar canterans".

PARTNERS