DIES
HRS
MIN
SEG

GET - VCF

vs

Getafe vs Valencia CF

22 Gen / 21:30 Jornada 8

Actualidad del Valencia C.F.
21 Febrer de 2018

Mateu Alemany: “Estem marcant un camí i un estil determinat d'exigència i ambició”

El Director General i portaveu del Valencia CF, Mateu Alemany, ha comparegut davant els representants dels mitjans de comunicació, on ha abordat tots els temes d'actualitat.

Quina valoració pot fer del rendiment de Marcelino, i si encara tenint contracte en vigor la intenció és renovar-lo?

En este moment no existeix una negociació oberta, té any i mig de contracte en vigor. D'una banda, creiem que és fonamental que ara no és moment de parlar de renovacions; en segon lloc, manifestar alguna cosa que és obvi per a tots, i coincidix la idea i la valoració del club amb l'afició: estem molt contents amb el treball, no solament de Marcelino, sinó de tot el cos técnic, i al costat dels jugadors estem fent una temporada on anem complint els objectius que es van programar i ens vam comprometre en el mes de maig. Estem contents amb Marcelino i té contracte en vigor. Esperem que estiga amb nosatres molt de temps.

Respecte a l'assumpte Porxinos, com està la situació? Hi ha algun comprador per a eixos terrenys?

La dada objectiva és que el mercat immobiliari a Espanya i ara a València, sembla que es puja al carro de la pujada dels preus. Però no tenim oferta alguna ni coneixement d'un interès concret per part de ningú dels drets per eixe terreny. D'altra banda, els processos judicials seguixen el seu ritme i el Valencia CF seguirà defensant els seus interessos.

Hi ha previstes vendes per 45 milions d'euros, el club té clar per quins jugadors sí i per quins no es van a vendre?

Quant a l'obligació de venda és una partida pressupostària que cal complir-la, no solament enguany. Si volem accedir a un determinat nivell de jugadors, cal invertir més, tindre més fair play i salaris més alts. Ara el mercat està parat i s'efectuaran conforme al que diga el mercat en el mes de maig. L'opinió del nostre entrenador serà un altre element a considerar en este assumpte, i sumant els dos inputs es vorà el que es fa, tenint en compte que tenim una obligació de venda que està pressupostada i assumida.

Com valora el tema de la gestió del club respecte a les entrades per a la semifinal de Copa del Rei denfront del FC Barcelona?

Vam vendre 42.000 entrades i el soci va estar satisfet. Es van aconseguir els objectius en este aspecte i, comparativament amb altres clubs, va ser un èxit. La Copa és molt complicada, hi ha estadis com vam vore en l'anada del Camp Nou on el soci no pagava i el camp estava mig ple o mig buit. És molt complicat pels horaris, els xiquets no poden anar al camp, el partit es donava per televisió en obert,... Nosaltres actuem buscant l'objectiu que els socis estigueren contents i recolzaren a l'equip. Si la gent no està contenta no va al camp, Mestalla va estar pràcticament ple i es van vendre 42.000 entrades.

El club intentà fitxar un lateral dret en el mercat d'hivern?

En el mercat d'hivern, el club plantejà la necessitat d'incorporar dos posicions; migcampista i davanter. I açò es va fer. Açò va ser el que es va marcar i en el que participà el míster directament durant el mes de desembre, valorant els riscos que existien en la plantilla, i treballem en eixe capítol. A més d'açò, en altres posicions vam estar atents al mercat, entre elles en el mercat del lateral, perquè si eixia Nacho Vidal anava a ser necessari un altre lateral dret. I no era una cosa prioritària.

Han decidit el futur de Kondogbia?

Tenim fins al dia 31 de maig per a exercir l'opció de compra unilateral, i prendrem la decisió abans del moment. Estem contents amb ell.

Els 45 milions d'euros pressupostats són per a quadrar els números o per a poder tindre un fair play financer més alt la pròxima temporada?

Si està pressupostat és perquè estava previst per a quadrar comptes. La conseqüència que té la venda és que tens un pressupost més alt, per tant, pots fer més inversions i tindre una major capacitat en salaris. Preferisc tindre un potencial major per a accedir al mercat i tindre un nivell superior, encara que açò porte aparellat vendre un jugador a final de temporada per a quadrar el pressupost. Si ens haguérem ajustat als ingressos, el nostre nivell esportiu hauria caigut en picat.

Per què es va cessar al doctor Luis González? Ara els jugadors van a la consulta del doctor Maestro a Gijón.

L'eixida de Luis González va ser un acord entre les parts, més enllà de la valoració interna. Hem de defensar al màxim la salut dels nostres futbolistes i hi ha hagut canvis, estem fent-los per a millorar, en un club sempre cal intentar millorar, no solament quant a la salut dels jugadors i estem en açò. El cap dels servicis médics està a València i el doctor Maestro va a ser el nostre assessor extern en traumatologia, busquem als millors i el doctor Maestro estarà d'una forma continuada, vindrà a València quan siga menester, i si no, els nostres jugadors no viatjaran a Gijón, sinó a Istanbul si és necessari perquè la salut dels nostres jugadors és transcendental per al rendiment de l'equip. És inqüestionable. És una qüestió de tindre al millor per a cada tractament, busquem l'excel·lència en tot, estem en el camí sens dubte de tindre un gran nivell en este assumpte.

Va a seguir l'actual estructura esportiva sense la figura del Director Esportiu?

Existixen diferents estructures, considerem que amb el perfil de l'entrenador i la nova estructura del club és suficient per a cobrir l'àrea tècnica. Volem tindre  una secretaria tècnica molt forta, que faça un seguiment dels mercats nacionals i internacionals i de jugadors joves, i es treballa en eixe camí. I tenim un secretari técnic.

Hi ha alguna novetat respecte al nou estadi de Mestalla?

Són temes que van lents, el tema administratiu és lent, s'avança en el tema de llicències segons el previst, i estem parlant amb diferents consultores a nivell internacional perquè ens donen opcions. No és una cosa que estiga aturada i el club dóna els passos adequats amb el “timing” adequat, en ser un dels temes que preocupa a l'entitat.

Planificació esportiva.

Començarà quan acabe la temporada i sapiguem on anem a estar, ara mateix hem de concentrar-nos en el partit davant la Reial Societat. El Valencia CF depèn de si mateix per a tornar a Europa i no hem de perdre la concentració del que ara ens ocupa.

Ha parlat amb Peter Lim i què li transmet?

Tenim un contacte continu amb ell, li puc assegurar que seguix al Valencia CF al dia a dia, veu tots els partits, a partir d'ací poc més li puc dir, està francament satisfet de com van les coses.

L'objectiu és tornar a la Champions?

Sempre he dit que l'objectiu és quedar el més amunt possible, no solament és un objectiu que marque jo, sinó la seua història, amb els màxims punts possibles, amb ambició. Per tant, el més amunt possible.

Seria una decepció estar a Europa League?

Els nostres objectius els marca la història, l'afició i l'escut, i estan ací. En la història del Valencia CF li ha donat per a estar a dalt en tot, i enguany hem lluitat la Copa, el Valencia CF ha de bregar totes les competicions que juga, el Valencia CF no ha tirat la Copa, no hem pogut estar a la final. Hem competit, i en LaLiga igual, estem intentant lluitar per estar el més amunt possible. No dec de dir la Champions, el més alt és ser campió. Celebre que l'equip ho done tot i tracta de ser el més ambiciós possible. Ningú pot dir que l'equip no done el màxim del seu rendiment, després tindràs més o menys encert, fins i tot l'afició quan perd té eixa simbiosi tan important.

Quin és el següent pas?

Hem marcat un camí, un estil determinat, un estil de futbol, de gestió, d'exigència, d'ambició. Eixe és el camí. No anem a fer molts canvis, sempre hi ha possibilitats de millorar detalls, però la filosofia del que es fa està en la línia del que preteníem. És un estil que enllaça amb la història del Valencia CF. Este equip s'acosta a eixe estil i quadra amb la història i amb el que els nostres aficionats esperen i requerisquen dels nostres jugadors, anem a aprofundir en eixe camí. No sóc de desviar-me de les situacions. Si un té criteri, tracta que els resultats o males ratxes no canvien camins. Al gener hem tingut dificultats, però tenim cert mèrit de mantindre convicció i criteris.

Què va sol·licitar la FIFA del tema de fitxatges de menors? S'ha arxivat el cas?

No està arxivat, està en curs. Risc? Sempre existix quan hi ha un procediment obert. Hem fet les nostres avaluacions amb les possibles contingències per tindre-ho previst. Em sembla sorprenent que siguen tan estrictes quan es puga incorporar un jugador menor d'un país extracomunitari i es mire cap a un altre costat quan es puguen agarrar jugadors de pedreres de països europeus sense compensació ni control, em sembla curiós per no dir una paraula tan dura.

Pot justificar la decisió del Valencia CF de recolzar la pujada de sou de Javier Tebas?

És el president de LaLiga, vam fer una valoració, hi va haver 36 clubs a favor i 5 en contra o es van abstindre perquè era una votació secreta. És una majoria absoluta i incontestable que valora l'aportació sobretot en dos aspectes: el control econòmic, que ha sanejat els clubs, i es va valorar el tema de la seua gestió amb els drets de televisió d'una forma extraordinària. Tingué una oferta del Calcio i es va decidir que no podíem prescindir d'ell, la seua figura és imprescindible per a la seua millora del futbol i el creixement quasi geomètric dels drets de televisió.

PARTNERS