DIES
HRS
MIN
SEG

VCF - SEL

vs

Leyendas Valencia CF vs Leyendas Selección Española

24 Mar / 18:00 Jornada

Actualidad del Valencia C.F.
11 Març de 2018

Neto troba el seu 'lloc' en el Valencia CF

Després de la jornada 28 de LaLiga i després de la seua excel·lent actuació en el Sánchez Pizjuán, Neto segueix sent el porter que més parades realitza del campionat

Els flaixos de les càmeres van il·luminar este passat dissabte a Rodrigo Moreno en el Sánchez Pizjuán, en ser l'autor dels dos gols que li van donar la victòria la victòria al Valencia CF davant el Sevilla FC, però per a sumar aqueixos tres punts tan importants, la figura de Neto es va engrandir amb intervencions “clau”. El seu nom torna a estar en la llista de futuribles per al Mundial de Brasil, com ja va reconèixer Taffarel.

Quan el Valencia CF li va fitxar procedent de la Juventus sabia que signava un portera de plenes garanties que, al costat de Jaume, aportaria tranquil·litat sota els pals. A ningú en el club li estranya vore a Neto com el porter que més parades ha realitzat en LaLiga, 89 en total, o ser el quart porter que menys gols ha rebut en el campionat. En el Valencia CF, Neto ha trobat el seu “lloc”.

El seu caràcter competitiu li va portar a canviar d'aires, deixar el seu rol a l'ombra de Buffon en el club més laureado d'Itàlia, la Juventus, amb un únic objectiu: triomfar en el Valencia CF i posar el seu granit d'arena per a recuperar el seu hàbitat entre els millors clubs d'Europa. En el seu fòrum intern, Neto veia a l'equip capaç d'acabar LaLiga en la zona privilegiada, on l'equip porta afermat 24 jornades, però encara queden diverses etapes per recórrer i cal anar pas a pas.

De xiquet, Neto sempre va voler ser porter. El seu pare, Betâo, va ser porter professional i sempre li considera la seua referència. La seua destinació sobre el camp no podia ser un altre des dels seus inicis en l'escola de futbol Tigre, en Joinville. Als seus 28 anys viu un moment dolç, però fins a arribar ací ha viscut moments difícils que li han ajudat a ser el que és, com el va ser amb sol 12 anys deixar la seua casa per a jugar en les categories inferiors del Cruzeiro, a 1.000 quilòmetres de distància de la seua família. Va ser una experiència que li va preparar per a afrontar amb més força següents capítols de la seua vida; barallar la permanència amb l'Atlètic Paranaense en el seu segon partit en l'elit, decidir marxar-se a la Fiorentina i quedar-se fora de les convocatòries en els seus inicis, o quedar-se a l'ombra de Buffon en la Juventus malgrat el plantejament que li van fer quan se sentia a un nivell “top” per a jugar. Moments durs que li van guiar a arriscar-se pel Valencia CF, on des del primer dia s'ha sentit com a casa.

Sense lloc a dubte, Neto ha recuperat la felicitat a Mestalla, on està arreplegant els seus fruits al treball diari en el qual Marcelino posa el llistó de l'exigència molt alt. Solament així és capaç un de traure una mà miraculosa a tir de Sarabia o realitzar una altra parada excel·lent a tir de Layún, quan els sevillistes ja s'imaginaven la pilota en el fons de la xarxa. A Neto no li agrada fer parades de cara a la galeria, prefereix ser pràctic i en el Valencia CF està brillant amb força.

PARTNERS