DIES
HRS
MIN
SEG

RBB - VCF

vs

Real Betis vs Valencia CF

21 Abr / 20:45 Jornada 33

Actualidad del Valencia C.F.
18 Març de 2018

Un escut, una bandera...El Valencia CF complix 99 anys

La primera bandera que va tenir el Club està sent restaurada

Este 18 de març de 2018 el Valencia CF compleix 99 anys. Una efemèride com esta bé mereix mostrar al valencianisme com, des de tots els estaments del Club, es continua treballant amb sensibilitat per a recuperar i mantenir el nostre patrimoni. Com a mostra, el procés de rehabilitació al que està sent sotmesa la primera bandera que va tenir el Club i que es remunta a 1924.

A causa del pas del temps, els nombrosos partits que ha presidit i les diverses vicissituds viscudes, ha sigut necessària la restauració d'este estendard. Per açò, la Fundació València CF, a través de l'Institut Universitari de Restauració de la Universitat Politècnica de València, ha iniciat la seua rehabilitació prenent mesurades de conservació preventives. Esta majestuosa bandera de grans dimensions, entorn dels 200 x 147 cm, va ser realitzada en seda pel taller de brodats Just Burillo en Comandita, empresa desapareguda a mitjan segle XX. El seu encàrrec va córrer a compte d'una comissió pro-bandera, presidida per Francisco Crespo, a fi d'engalanar el Club. No es tractava d'una bandera senzilla. L'estendard està realitzat a doble cara. D'una banda, porta l'escut de l'entitat en una delicada labor, mentre que per l'altre es troba la bandera regional de la Comunitat Valenciana.

El nou distintiu del Club, conegut aleshores com Valencia Football Club, es va presentar oficialment el 21 de setembre de 1924, acompanyat per una sèrie d'actes que van tenir gran repercussió en la ciutat. Entre ells, va destacar una gran desfilada, la benedicció de la bandera, el partit de futbol contra el Júpiter (3-1) i un sopar de clausura.

La bandera, la qual va estar en parador ignorat des de finals dels 90, va ser recuperada a l'agost de 2017. L'Associació de Futbolistes del Valencia CF va rebre l'estendard de manera anònima i va lliurar el mateix a la Fundació Valencia CF en un acte encapçalat per Anil Murthy, president del Valencia CF, Fernando Giner, president de l'Associació de Futbolistes del València CF, i Pablo Mantilla, director general de la Fundació valencianista.

PARTNERS