DIES
HRS
MIN
SEG

VCF - SEL

vs

Leyendas Valencia CF vs Leyendas Selección Española

24 Mar / 18:00 Jornada

Actualidad del Valencia C.F.
01 Maig de 2018

Mateu Alemany: “Els jugadors de la pedrera són fonamentals en aquest projecte”

El Valencia CF ha sigut el protagonista en el programa “LaLiga Docs”, en beIN Sports, sota el títol “El murciélago levanta el vuelo”

L'extraordinària temporada que està realitzant el Valencia CF està en boca de tots i aquest divendres ha sigut el protagonista del programa “LaLiga Docs” en beIN Sports, sota el títol “La ratapinyada alça el vol”. El reportatge il·lustra il·lustrar el gran canvi viscut respecte als dos últims exercicis, guiat des de la presidència i la direcció general en els despatxos, i per Marcelino com a entrenador, que ha portat al Valencia CF a estar molt prop de certificar la seua volta a la Champions.

“Estava clar que les coses no funcionaven. No funcionava l'equip i el club caminava una mica potser necessitat d'una línia”, assenyala Mateu Alemany, abans de considerar a Marcelino com la persona “perfecta” per a l'equip: “Calia cercar a la persona adequada que quadrara en la situació del club en eixe moment, amb un estil de futbol que poguera donar resultats i encaixara amb la història del Valencia CF i el que vol esta afició, que ha portat al Valencia CF a grans èxits. Ací vaig tindre la gran sort que estava Marcelino en el mercat i era la persona perfecta”.

Admirador de l'AC Milan de Arrigo Sacchi, equip al que Marcelino etiqueta de “extraordinari a tots els nivells” i de Rafa Benítez, l'entrenador asturià admet que els grans protagonistes d'un equip són els futbolistes i “l'elecció dels jugadors que van a formar la plantilla és el major percentatge que et va a portar a l'èxit”. I una de les armes dels seus equips en el terreny de joc, amb el seu clàssic 1-4-4-2, és el contraatac.

Aqueixa aposta per la gent jove formada en l'Acadèmia Valencia CF és fonamental en el projecte, com assenyala Mateu Alemany: “El Valencia CF, repassant la seua història, sempre ha sigut gran amb una base sobre l'equip de jugadors de la casa. Crec que estem en el camí i en el convenciment absolut que els jugadors de la pedrera van a ser fonamentals en este projecte. S'està veient i és un camí inqüestionable”. Marcelino afig que “sempre em va agradar treballar amb gent jove i formada en la pedrera. El futbolista que sorgeix i va creixent li dóna alguna cosa diferent, un arrelament i valors que són molt importants”.

Són varis els futbolistes formats en la Ciutat Esportiva que s'han convertit, per mèrits propis, en peces clau en el València CF, com Gayà, Carlos Soler, Toni Lato… que participen en el reportatge. “El Valencia CF té molt bona pedrera, no solament han eixit d'ací laterals esquerres, i és molt important utilitzar-la”, apunta Gayà, un dels capitans de l'equip que va arribar com a davanter, encara que com a professional actua tant de lateral esquerre com d'extrem, sempre disposat a jugar on li diga Marcelino, una figura clau per a la metamorfosi viscuda per l'equip. Com reconeix Parejo, “l'equip sap al que juga i el que vulgues, gran culpa la té Marcelino perquè és el que guia el camí ”.

Conscients que s'ha d'anar a poc a poc també hi ha temps per a somiar, com reconeix Carlos Soler, “no ens podem posar l'objectiu de guanyar un títol, perquè no és alguna cosa que hàgem de pensar ara mateix, però el meu somni seria aconseguir un títol amb el València CF”.

També han participat en aquest reportatge, entre uns altres, Luis Vicente Mateo (Director de l'Acadèmia VCF), Voro (Team Manager) o els ex jugadors David Albelda i Pepe Claramunt, que valoren la transformació viscuda pel Valencia CF esta temporada.

PARTNERS