DIES
HRS
MIN
SEG

GET - VCF

vs

Getafe vs Valencia CF

22 Gen / 21:30 Jornada 8

Actualidad del Valencia C.F.
03 Juny de 2018

Rubén Uría: “Hi ha marge de creixement, la plantilla té fam de Champions"

El segon entrenador del Valencia CF li dona molt de mèrit a una plantilla amb moltes ganes i una gran actitud des del primer dia

- Com han aconseguit que el Valencia CF canvie tan dràsticament d'un any a un altre?

- Fonamentalment perquè els futbolistes han tingut una actitud des del primer dia d'absorbir, d'intentar donar la volta a una situació difícil que venia de temporades anteriors i perquè s'han assegut unes bases de treball des del primer dia. Els jugadors han assimilat la nostra metodologia de treball i han cregut en una forma, un estil i un cos tècnic.

- Són el club de les cinc grans lligues europees que més ha canviat, sumant 27 punts més respecte a l'exercici anterior, la qual cosa ha valgut per a superar amb escreix l'objectiu.

- Ningú pensava que l'equip anava a experimentar un canvi tan gran, sí érem optimistes veient com va quedar conformada la plantilla quan es va tancar la finestra de mercat d'estiu. Érem optimistes pel treball realitzat en la pretemporada, però sobretot per les ganes i l'actitud dels jugadors de voler donar-li la volta a la situació. Al final la plantilla, amb els canvis que va haver-hi tan grans de jugadors, ens confirma el lloc final i que el club va encertar tant en les eixides com en les arribades.

- Hi ha marge de creixement?

-  Sí, molt, sobretot perquè la plantilla era la més jove de LaLiga i açò vol dir que tots poden donar un plus més. Estic convençut que anem a millorar a nivell de futbol, a nivell físic, i el que no podem garantir és a nivell de punts, açò al final ho marcarà la competició.

- En què pot millorar este equip?

- Volem perllongar situacions. Per exemple, si jugàvem 50/60 minuts a bon nivell, millorar i arribar als 70/75 minuts, si a Mestalla hem sumat 42 punts, intentar que no s'escapen més… et vas marcant objectius a molt curt termini. Els objectius marcats a curt termini et porten a aconseguir objectius molt alts.

- Mateu Alemany va dir que el Valencia CF sempre havia donat la cara amb independència del rival. I açò l'afició ho ha reconegut, identificant-se amb els valors que ha transmès l'equip.

- Sí, potser durant tot un any hi ha hagut 1 o 2 partits en els quals no hem estat a l'altura i açò l'afició ho ha valorat també. Estem orgullosos que Mestalla ens haja portat en moments difícils perquè veien que ens podíem caure una miqueta, però estaven veient que volíem anar i ens van alçar. És fonamental que l'afició ens recolze en tot moment, però sempre he dit que nosaltres som els que hem de donar a l'afició perquè ens ajude i ens porte, si nosaltres no transmetem eixes ganes, eixa ambició, eixa complicitat i voler guanyar els partits, l'afició no et va a ajudar, però no la de Mestalla, sinó la de qualsevol estadi de futbol.

- Perceben que la plantilla té fam de Champions?

- Sí, totalment. A més, ells mateixos parlen que cal tenir una mentalitat diferent quan es juga Europa a quan es fa en LaLiga, cal tindre un equilibri. Estar en la Champions ens farà fer que la disfruten i afrontar-la amb la màxima ambició.

- Què ha après el cos tècnic esta temporada?

- A ser pacients, a confiar molt i cada dia més en tot el que ens envolta. Tot el que ens ha envoltat enguany ens ha fet créixer, ens ha fet madurar i quan estàs en un club tan gran com el Valencia CF et fa sentir que les coses cal aconseguir-les quan toca, tot arriba, però té un procés. Ens ha calmat bastant.

- Li sorprèn tindre a tan pocs internacionals?

- Sí, em sorprèn, però crec que enguany hem mostrat credencials i l'any que ve tindrem més, segurament.

PARTNERS