DIES
HRS
MIN
SEG

VCF - Cel

vs

Valencia CF vs Celtic

21 Feb / 18:55 Jornada 8

Actualidad del Valencia C.F.
05 Juliol de 2018

Mateu Alemany: “La idea es acostar-nos als de dalt, per això s'ha d'invertir i seguir arriscant"

El director general ha agraït a l'afició per l' “espectacular” acollida de l'abonament total del Centenari, que ja han renovat “6.500 abonats més que l'any passat”

El director general del València CF, Mateu Alemany, ha atès en la sala de premsa del Camp de Mestalla als mitjans de comunicació en el seu periòdic repàs de temes d'actualitat.

Quin balanç fa de la campanya d'abonaments?

He d'agrair als aficionats com de bé van acollir la campanya. Incloure tots els partits en l'abonament, per a evitar conflictes que ens porten a perdre la perspectiva de les coses de si l'abonat paga més o no, és el més convenient des del punt de vista social i esportiu. Tractem de preservar la importància per al club de la gent jove i els xiquets, amb el respecte als majors. I a dia de hui, estem en 6.500 abonats més que l'any passat a hores d'ara, és una xifra espectacular, actualment tenim 32.500 abonats i tenim una llista de reserva de 3.000 més. Agraïsc a tots ells i esperem que en siguen més.

Quin tipus de futbolistes es busquen en el mercat?

Tenim la necessitat de fer un bon equip, busquem qualitat i en el perfil que l'entrenador té en el cap per a millorar.

Quin és la situació del fair play financer del club?

No puc donar dades concretes perquè cal aportar-los a LaLiga i validar-los amb ells, sí vull explicar que teníem un dèficit previst de la temporada anterior i amb el traspàs de Joâo Cancelo, del qual des del punt de vista financer estem contents, no es cobreix el dèficit previst. I eixe l'haurem de solucionar amb vendes de jugadors en el futur.

Parla que es va a tancar amb dèficit, però encara falten reforços, d'on es va a traure els diners?

El club va optar per arriscar i no malvendre els seus actius l'exercici anterior, amb un evident èxit en eixa aposta i un risc que va assumir la propietat; després està el factor de les primes als futbolistes per classificar-se per a la Champions que no estava previst; també vam haver de rescindir jugadors que van tindre costos altíssims i van significar una pèrdua important. Davant esta situació tractem de fitxar amb mesura, crec que bé, buscant l'èxit esportiu i la revaloració dels jugadors, però per la situació que tenim amb el deute i altres exercicis anteriors sense jugar competició a Europa, és la realitat que és. Hem invertit ja 40 milions en traspassos i anem a invertir més.

Volem estar instal·lats en les zones altes de la classificació cada any, i açò significa una dificultat afegida com és la de reforçar a l'equip. Hem d'agrair al propietari pels riscos.

Parla d'un pla de riscos controlats, l'objectiu és igualar comptes entre ingressos i despeses?

Si volem tenir un equip competitiu has d'esgotar el teu fair play financer i un dels factors és la venda de jugadors. L'any passat vam tenir un fair play de 110 milions d'euros i podem gastar-nos fins a 150, però venent a jugadors. Volem tindre un fair play major i l'alternativa és vendre jugadors, la idea és acostar-nos als equips de dalt, però per a açò cal invertir i seguir arriscant. La venda de jugadors és un procediment per a tindre un major fair play i per tant millor equip.

Quina és la situació de Zaza?

És un jugador important per a nosaltres i vindrà a entrenar amb tots els altres, a partir d'ací, els jugadors del València CF tenen un valor de mercat clar. Si arribara una oferta valorem les dues coses; la importància i el pes que tinga el jugador en l'equip, també si el mercat ens dóna opcions per a substituir-lo, i el preu objectiu per a la situació financera del club. Cal buscar un equilibri entre les dues coses, no hi ha èxit esportiu sense equilibri financer i esportiu.

Quin és la situació de Maksimovic?

Li tenim una enorme estima, és jove i amb una actitud espectacular, hauria de tindre la possibilitat de jugar més minuts, per tant, valorarem operacions, bé de cessió, de venda amb recompra o amb una part important d'una futura venda.

Què ha passat amb Gonzalo Villar?

Cal reconèixer que l'Acadèmia del València CF funciona molt bé i ha donat enormes fruits, no solament en el perfil esportiu sinó en el perfil humà dels futbolistes. S'ha estat fent un treball excel·lent i les xicotetes variacions que estem fent no impedeixen dir que ha donat grans fruits, millorem, però sobre una base extraordinària.

Entrant a valorar la situació de Gonzalo Villar, té un any de contracte i es van iniciar les negociacions amb una empresa vinculada a un club professional espanyol. Durant un mes es va negociar amb ell per a estendre el seu contracte dos o tres anys més en unes condicions econòmiques bones. Els agents van rebutjar reiteradament eixes propostes basant-se en el contracte. Sorprenentment, el jugador, aconsellat pels seus agents, va remetre la segona setmana de juny un burofax anunciant la seua valoració respecte a eixe contracte entenent que vencia el 30 de juny, acollint-se a una clàusula de la FIFA. Estudiem el cas i es va entendre que no era així, i estàvem davant una situació de rescissió unilateral, per tant, decidim retirar l'oferta de renovació i remetent-los a la clàusula de 8 milions d'euros. Ens hem mantingut ferms, i procediríem en contra del club al que es vinculara el jugador per eixa quantitat. Este dimecres 4 de juliol Gonzalo i els seus pares, per iniciativa seua, van vindre al club i Gonzalo va estar bé, com els seus pares. Van reconèixer el seu error i que van estar pressionats pels seus agents.

El més important és que el València CF no vol jugadors en la pedrera que anteposen els interessos econòmics als esportius o que no vulguen estar en el VCF. Ells van reconèixer el seu error, perquè la situació del jugador seria complicada. Després de les seues disculpes, el club ha decidit que no va a jugar en el València CF i buscarem la millor solució perquè jugue en un altre club, facilitant-li, però mantenint gran part dels seus drets econòmics per a protegir-nos en el futur. Esta actitud va a ser inflexible davant clubs o agents que tracten de perjudicar el patrimoni del club, que és la nostra Acadèmia.

En quina situació està el tema del futur estadi de Mestalla?

Hem arribat a un acord important i Deloitte ens va transmetre confiança. Tant el seu departament financer, immobiliari com de gestió comercial són molt potents a Espanya i fora, és un tema important i complicat, a partir d'ací esperem que, al costat de la millora de la valoració del mercat, esta  tardor pot haver-hi notícies importants. Sense que existisca una possibilitat que el València CF tinga una venda del nou Mestalla no pot plantejar-se reiniciar les obres, tenim un estadi fantàstic, Mestalla com a rival i més ara m'ha semblat un estadi espectacular. Per tant, tranquils. El mercat immobiliari està emergent i podria haver-hi novetats a la tardor. Com? Amb que hi haja alguna oferta. Estem gestionant açò amb Deloitte, que són un portaavions en la gestió, estem en molt bones mans.

PARTNERS