DIES
HRS
MIN
SEG

ATM - VCF

vs

Atlético de Madrid vs Valencia CF

24 Abr / 19:30 Jornada 34

Actualidad del Valencia C.F.
25 Octubre de 2018

La Falla Plaça de la Reina presenta el projecte “El lleó de Mestalla”

El monument, liderat per la comissió fallera, amb el suport institucional del VCF i execució de Manolo García i l'Institut de Restauració del Patrimoni de la UPV, serà una reproducció facsímil de la falla que van plantar els socis del club en 1925

Emotiu acte el que ha tingut este dijous en la Falla Plaça de la Reina, Pau i Sant Vicent, on s'ha presentat l'esbós del monument “El lleó de Mestalla”, un projecte artístic i cultural amb motiu de la commemoració del Centenari del Valencia CF, la culminació del qual serà la plantà i cremà de la falla el pròxim mes de març. Per al president de la comissió, Luis Gómez, “enguany és especial per poder acompanyar al Valencia CF en el seu Centenari”.

Este projecte, únic i singular, va nàixer i ha sigut liderat des de la comissió de la falla i va ser recolzat des del primer moment pel Valencia CF, per la Fundació VCF i per l'Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València. L'objectiu primordial no és un altre que posar en valor la història del Valencia CF, la seua memòria, la ciutat on es va fundar i la seua inexorable vinculació amb la festa de les Falles. La plantà està prevista per al pròxim 15 de març en la calle Marquès de Dosaigües i serà “al tombe”, com es feia en el seu moment. I després es passejarà per la zona, com era tradicional, fins a la Plaça de la Reina, on sol plantar la comissió actualment.

Per les circumstàncies especials que envolten el projecte artístic, la seua execució ha sigut confiada a l'Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València i al consagrat artista Manolo García, a qui li il·lusionaria que anaren els ex futbolistes del club els qui alcen el monument.

El pròxim 15 de novembre es celebrarà en el casal Faller “El Tio Pep” el Fórum Algirós, amb una taula redona titulada “Un equip pirotècnic”. En l'acte de presentació, representant al Valencia CF, han estat els ambaixadors Juan Cruz Sol i Ricardo Arias.

PARTNERS