DIES
HRS
MIN
SEG

GET - VCF

vs

Getafe vs Valencia CF

22 Gen / 21:30 Jornada 8

Actualidad del Valencia C.F.
01 Novembre de 2018

Santi Mina: un “lluitador” en creixement constant

Des que va aterrar en el Valencia CF ha anat creixent tant futbolísticament com en el personal, davant el CD Ebre va anotar el doblet més ràpid de la seua carrera

Als seus 22 anys, Santi Mina és un dels veterans en el vestuari del Valencia CF. Compleix el seu 4ª temporada en el club, cada vegada que ix a la gespa reflecteix el gran compromís que té i si alguna cosa li caracteritza és el seu caràcter “lluitador”. Al davanter gallec li és igual si s'enfronta al CD Ebre o al FC Barcelona, si juga 15 minuts o el partit complet, sempre baralla per cada pilota com si fóra l'últim i com va dir després d'anotar el seu últim doblet: “sempre done la cara i vull estar ací”.

Al marge dels gols i la seua brillant eficàcia de cara a porta, Santi Mina ha fet un pas al capdavant en creixement futbolístic i personal. Des que va arribar al Valencia CF al juliol de 2015 ha viscut situacions dures i felices, com la del curs passat en la qual va batre els seus millors registres professionals aconseguint la xifra de 15 gols. Per açò l'ariet no està disposat a tornar a viure moments durs i com va reconèixer en eixir de la Romareda: “els que vivim situacions complicades li l'hem transmès a la gent nova, no podem portar a l'equip a una rutina tan negativa, cal jugar amb alegria”.

Davant el CD Ebre les seues dues rematades a porteria van acabar en gol, una eficàcia màxima per a ajudar a l'equip a aconseguir la victòria (1-2). Molt fort físicament, des que va aterrar en el Valencia CF ha anat creixent any rere any, un repte que, amb treball i màxima humilitat, també li l'ha marcat en roig per a la temporada actual. Dels 286 minuts per gol que va necessitar la temporada 2015.16, Santi Mina la va ser baixant fins a l'espectacular marca d'una miqueta cada 123 minuts l'any passat, aconseguint així els seus millors registres com a professional.

Després d'una mica més d'un mes sense poder ajudar a l'equip, dimarts passat en La Romareda va marcar dos gols en sol nou minuts, el doblet més ràpid de la seua carrera, sent un valor segur. Com va assenyalar Mateu Alemany aquest passat dimecres, “A Santi ho valorem molt. L'any passat va estar entre els entre els jugadors amb millor percentatge de gols per minuts, sense explicar els penals”. Mina segueix cotitzant a l'alça amb el seu creixement constant.

PARTNERS